Results 1 to 9 of 9

Thread: 92 z34 ecm wiring diagram?

  1. #1

    92 z34 ecm wiring diagram?

    im lost,ive got spark,fuel pressure,power at the injectors,changed the knock,crank,and tps sensors,changed the icm,sparkplugs,ect,ect,ect.
    my car wont start,i just had primed and ready for paint,now this.
    any ideas?it seems like something is telling the computer to shut off the fuel,and i have no idea what it is




    thanx guys

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    W-Body for Life! robertisaar's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Camden, Michigan, United States
    Posts
    6,219
    does your car use VATS(or more accurately, PASSKEY II)?
    1995 Monte Carlo LS 3100, 4T60E...for now, future plans include driving it until the wheels fall off!
    Latest nAst1 files here!
    Need a wiring diagram for any GM car or truck from 82-06(and 07-08 cars)? PM me!

  4. #3
    55trucker's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oshawa, near Toronto
    Posts
    197
    Hmmmmm.......have you pulled out the plugs to verify that they are possibly gasoline soaked and are sparking?...If you've got fuel, have spark to each cylinder..then do you have air?...Is the IAC motor closed off preventing any air from getting to the cylinders?...and have you done a compression test just to verify that there is compression.
    91 LQ1 GP GT

  5. #4
    ya,ive got compresion,ive got fuel,spark,ect. but something seems to be telling the ecm to kill fuel delivery, sometimes it starts up fine then dies,it wil stay running some times for as long as i want it to,other times it will only stay running for a second,and most of the time it wont even sart right up,it just pops,i have no idea what is going on with this motor.ive ask a couple of mechanics and they all say the same things,this sensor or that sensor,blah,blah,blah.all sensors are fine or replaced,tested them all many times,
    i was hoping someone has a diagram of the injector harness?
    im thinking maybe i have an ijector wire crossed some where.so if i could get the exact location at ecm,i could test the wires individually.
    sorry for the long confusing list of info,but im ready to scrap the car

  6. #5
    W-Body for Life! robertisaar's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Camden, Michigan, United States
    Posts
    6,219
    1995 Monte Carlo LS 3100, 4T60E...for now, future plans include driving it until the wheels fall off!
    Latest nAst1 files here!
    Need a wiring diagram for any GM car or truck from 82-06(and 07-08 cars)? PM me!

  7. #6

    Wink

    Quote Originally Posted by savannaz34 View Post
    ya,ive got compresion,ive got fuel,spark,ect. but something seems to be telling the ecm to kill fuel delivery, sometimes it starts up fine then dies,it wil stay running some times for as long as i want it to,other times it will only stay running for a second,and most of the time it wont even sart right up,it just pops,i have no idea what is going on with this motor.ive ask a couple of mechanics and they all say the same things,this sensor or that sensor,blah,blah,blah.all sensors are fine or replaced,tested them all many times,
    i was hoping someone has a diagram of the injector harness?
    im thinking maybe i have an ijector wire crossed some where.so if i could get the exact location at ecm,i could test the wires individually.
    sorry for the long confusing list of info,but im ready to scrap the car
    The 92 z34 TDC engine uses a speed density program. It fires three injectors @ a time, with the assumption that one valve will be open @ the time of the pulse. It's possible you have something crossed @ the injectors. However it sounds almost like a timing issue. May possibly have vacuum lines to the canster purge soleniod crossed, or maybe vacume lines crossed @ the MAP sensor as well. I need some more info plz. Like what are your mods, and what lead to this issue? Have you had the harness removed for some reason?
    Last edited by Smittro; 08-16-2009 at 02:40 AM.

  8. #7
    W-Body for Life! robertisaar's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Camden, Michigan, United States
    Posts
    6,219
    according to some brainstroming between some of the creative minds here, the PCM doesn't necessarily do 3 at a time, its more likely that all are fired at the same time, with multiple pulses per revoultion.
    1995 Monte Carlo LS 3100, 4T60E...for now, future plans include driving it until the wheels fall off!
    Latest nAst1 files here!
    Need a wiring diagram for any GM car or truck from 82-06(and 07-08 cars)? PM me!

  9. #8
    Quote Originally Posted by Smittro View Post
    The 92 z34 TDC engine uses a speed density program. It fires three injectors @ a time, with the assumption that one valve will be open @ the time of the pulse. It's possible you have something crossed @ the injectors. However it sounds almost like a timing issue. May possibly have vacuum lines to the canster purge soleniod crossed, or maybe vacume lines crossed @ the MAP sensor as well. I need some more info plz. Like what are your mods, and what lead to this issue? Have you had the harness removed for some reason?
    i bought the car like this,(all it needs is a batery)yeah right.i only paid 400 dollars for it.as for mods,none.it does have cherry bomb mufflers,a custom hot air intake,with k&n cone filter,and thats about it,its funny you mentioned the wiring harness,becuase the motor was just put into it a year ago,so yes the harness was removed,iwe had the car running great yesterday for about an hour,then shut it off,now wont start.
    while it was running,i unpluged the MAP sensor,and the car would die instantly,did this several times,my low coolant light stays on consantly(running or not)rad is right full.my compression is 150-160 psi between all cylinders(four second cranking of starter each time)i took the plenum off lastnight to check regulator vacum line,its fine.fuel injector harnes wires appear to be in good shape.I DONT KNOW WHAT IS GOING ON,or what more info i could give you guys,im ready to put some oxy/accetalyne into the intake and watch the show

    thanx guys,if you could think of anything plz let me know

  10. #9
    55trucker's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oshawa, near Toronto
    Posts
    197
    If you can, try to run thru the *No Start* diagnoses....I know it's not as easy if the scanner is on hand...but some of it can be done...
    91 LQ1 GP GT

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •